onsdag 29 januari 2014

Blog this 29jan 2014 klo 04:14(vaken sedan 03:10, gav upp att sova)

Debatten om hen i Sverige 2013. Jag förstår inte vidden av den. Men så är jag ju uppvuxen med finskan som har hän som står för hon/han.
hänen står för hans/hennes - ett neutralt ägande liksom.






I'm still alive.
-Just Breathe en replik i Twilight 2 New Moon filmatiseringen - referens till Pearl Jam Eddie Vedder känner jag.

 Varför vara orolig? Ha roligt istället!
   (check this out Robin Williams ITAS på youtube, male. Meetup, Kvinnlig filmfestival Women film, 4 filmer visas på lördag ABF-huset, female)


Presidenten i sitt nyårstal nämnde det att i år är det 100år sedan 1:a VK bröt ut. Det hade en viss betydelse för Finland som land länge varit en del av Svea rike. Den ryska björnen tog en bit av hennes kjortel. Den finska modern , det syns på kartan med litet fantasi hur hon sträcker upp en arm, på kartan ser Finland ut som en dansant kvinna.
Det är 100 år sedan 1:a VK bröt ut. Låt det inte bli ett till. Har vi lärt oss något sedan dess? Ta med det i skolan, om det må vi berätta.

En arabisk vår har blivit Europeisk? Ungerns premiärminister gick av igår efter att folket protesterat i två månader.
I Syrien har många dött, dödats, blivit offer, offrats för sakens skull. Revolutionernas århundrade 2000-talet.
Väntar bara på den asiatiska våren.

"Look back to see what´s coming" Sören Kierkegaard.

Norden känns tryggt, vi har vikingablod om det nu är en handlingsfördel? Eviga köpemän och husfruar.
Har mindre försvar än för 100år sedan men det är ett annat spörsmål.

   Italien har sin skoform med Sicillien som fotbollen. Sverige är bara ett avlångt land.
Det är lustigt hur vi människor vill sätta gränser på länderna. På stenålderns tid... folk flyttade efter där det fanns mat. Men visst pinkade männen revir även då, precis som djuren gör.
Undras om inte även fiskarna har sina områden att vara på. Laxen återkommer till sin samma lekplats då den hoppar uppför forsarna årligen för att nå de lugnare stilla vatten där den kan leka av sig, lägga sina ägg och sedan se ungarna växa till sig.
Var och en har sitt område, fisken återkommer till sin lekplats årligen så länge den finns kvar, så länge människan inte byggt för vandringsleden, så länge människan inte har förgiftat vattnet, så länge människan inte har utfiskat havet, så återkommer fisken till sin plats mot alla odds.

 Det var nattens tankar, sedan sov jag ett par timmar till för att nu ha en ledig dag efter helgens äventyr i Finland, ah kom just på har räkningar att betala. Kul. Nåväl
Lärt mig i helgen som var: Kipsi betyder gips. Kippis betyder Skål!
Kippis! Cheers!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar